X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4062

Plugaru: omorul din imprudență s-a transformat în omor intenționat

18 ian. 2013,, 15:03   Politică
25967 19
Foto : hotnews.md
Omorul din imprudență a omului de afaceri Sorin Paciu, în cadrul unei partide de vînătoare din 23 decembrie, s-a transformat în omor intenționat, din moment ce nu au fost luate toate măsurile pentru transportarea de urgență a victimei la spital, dar și de conservare urmelor la locului săvîrșirii crimei. Cel puțin așa susține fostul ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, care îi învinuiește de cele întîmplate pe exponenții Alianței pentru Integrare Europeană care „mai întîi au ucis Constituția, acum au trecut și la oameni”, relatează NOI.md.

„Ni se spune de cîteva săptămîni că a fost un omor din imprudență. Nu este adevărat. A fost un omor intenționat. Tu te transformi în ucigaș, din moment ce îți bați capul de fundul propriu și nu chemi o salvare”, a spus Plugaru, menționînd că, de la momentul producerii împușcăturii și pînă la transportarea victimei la spital ar fi trecut cel puțin două ore. Totodată, Legea cu privire la procuratură îl obligă pe procurorul general să ia toate măsurile pentru a păstra intact locul producerii infracțiunii și obiectele cu care a fost săvîrșită și să cheme un grup operativ la fața locului – lucruri care nu au fost făcute.

Deși nu are dovezi, Anatol Plugaru spune că, cel mai probabil, a împușcat nu Gheorghe Crețu, ci anume procurorul general Valeriu Zubco. În acest sens, el a menționat că anul trecut, la o altă vînătoare, Valeriu Zubco ar fi împușcat un cîine de rasă, care a sărit la un mistreț pîndit de acesta. Cîinele ar fi aparținut unui om de afaceri, la fel participant la vînătoare, iar Zubco i-ar fi plătit pentru asta trei mii de euro.

Ex-ministrul Securității Naționale mai acuză și de lăsarea în primejdie a victimei, amestecul în înfăptuirea justiției și a urmăririi penale, tragerea cu bună știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, constrîngerea de a face declarații, falsificarea probelor, favorizarea infracțiunii, corupere pasivă sau activă, abuz de putere și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?