X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

175 de cereri au fost depuse pentru etapa naţională a concursului "Eurovision Song Contest 2013"

14 ian. 2013,, 12:50   Showbiz
3735 0
Foto : profi-forex.org
175 de cereri de participare au fost depuse pentru ediţia naţională a concursului "Eurovision Song Contest 2013" cu genericul "O melodie pentru Europa". Acestea includ 126 de piese şi 49 de interpreţi. Termenul de depunere a dosarelor a expirat pe 10 ianuarie.

Surse din comitetul de organizare a concursului au relatat pentru "Infotag" că la concursul pieselor au aplicat autori din Moldova, Germania, Suedia, Norvegia, Olanda, Canada şi SUA.

Conform regulilor, în concursul interpreţilor s-au înscris doar artişti care deţin cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv Karizma, Cristina Croitoru, Ruslan Ţăranu.

În cadrul preselecţiei, juriul va selecta 24 de interpreţi şi 60 de piese.

Regulamentul de participare la ediţia naţională a concursului "Eurovision" a fost modificat. Astfel, în acest an vor fi organizate două selecţii separate pentru piese şi interpreţi, iar în finala naţională a concursului, din 2 martie, artiştii vor interpreta doar piesele alese de membrii juriului.

Noile condiţii i-au nemulţumit pe unii interpreţi. Recent, Natalia Barbu a remis presei o declaraţie în care anunţă că nu va participa la concurs din cauza noilor schimbări, care nu îi permit interpretului să participe la concurs cu piesa pregătită din timp.

Moldova a confirmat participarea pentru a 9-a oară consecutiv la ediţia a 58-a a concursului "Eurovision Song Contest 2013", care va avea loc la Malmo (Suedia), între 14 şi 18 mai 2013. Moldova a obţinut cel mai bun rezultat în anul 2005, cînd formaţia "Zdob şi Zdub" s-a clasat pe locul 6.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав