Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Moldova risca sa nu aibă niciun sportiv la Jocurile de la Soci 2014

14 ian. 2013,, 11:31   Sport
4032 0
Foto : ufsf.com
Moldova risca să nu aibă niciun participant la Jocurile Olimpice de la Soci 2014. Comitetul National Olimpic nu a aprobat definitiv lista persoanelor care poate beneficia de burse, iar sportivii naturalizați nu-și mai doresc ca din bani proprii să meargă la calificări.

Astfel, după ce Natalia Levcencova, ex-campioană europeană, a pus schiurile în cui, Christophe Roux, Urs Imboden și Bogdan Macovei s-ar putea dezice de a evolua la JO Soci 2014 pentru Moldova. Declarația îi aparține lui Petru Bria, președintele Federației de Biatlon din Moldova.

Comitetul National Olimpic si federațiile de profil a probelor de iarnă se acuză reciproc pentru faptul ca nu pot accesa fonduri din străinătate, respectiv de a le oferi suport sportivilor pentru pregătirea lor la următoarea ediție olimpică.

De remarcat ca Moldova la biatlon ar putea avea patru reprezentanți în cazul în care țara noastră s-ar afla în top 30. La moment, tricolorii sînt pe locul 33 în topul mondial, iar din cauza lipsei de fonduri nu pot participa la etape de Cupa Mondiala și Europeană pentru a-și îmbunătăți ratingul.

Unica speranță la o evoluție la Olimpiadă o păstrează tînărul Victor Pînzaru, care a fost prezent și la ediția de la Vancouver.

Moldova a avut șapte sportivi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, patru dintre care erau naturalizați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?