X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

La ZEL "Valkaneș" a fost pusă în funcțiune o fabrică de materiale de construcție

11 ian. 2013,, 11:21   Economie
3911 0
Foto: profi-forex.com
La Zona Economică Liberă „Valkaneş” a fost pusă în funcțiune o fabrică nouă, specializată în producerea plasei pentru construcţii din polimeri şi fibre din sticlă, construită de compania românească ”Terra Impex”, care a investit în proiect 2 milioane de euro. NOI.md transmite cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova că fabrica a produs primul său lot de produse finite.

Pe parcursul a 6 luni, pe un teritoriu de tip „greenfield” au fost construite suprafeţe de producţie, o fîntînă arteziană şi o staţie de epurare a apei, fiind instalat un transformator de energie electrică şi construite căi de acces. În ansamblu, pînă în prezent, rezidentul a investit cca. 2 mil. euro în construcţia capacităţilor de producţie şi achiziţionarea de noi echipamente.

Odată cu atingerea capacităţii maxime, volumul vînzărilor producţiei finite va constitui nu mai puţin de 100 mil. lei anual. În cazul în care proiectul investiţional va fi unul de succes, investitorul intenţionează să extindă capacităţile acestuia de cel puţin de două ori.

Producţia noii întreprinderi este pe larg solicitată pe piaţa materialelor de construcţii din multe ţări, inclusiv şi pe cea din Republica Moldova. În prezent, cea mai mare parte a producţiei este destinată exportului către ţările Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?