X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Creștinii ortodocși serbează astăzi Crăciunul

7 ian. 2013,, 09:00   Societate
4965 2
Foto : noi.md
Nașterea Domnului sau Sărbătoarea Crăciunului, serbată astăzi de creștin-ortodocșii de rit vechi, este prima din cele 12 mari sărbători ale anului calendaristic. Tot astăzi, copiii merg pe la casele oamenilor pentru a le aduce vestea nașterii lui Isus Hristos.

Solicitat de NOI.md, parohul Bisericii „Sfîntul mare mucenic Gheorghe” din Sîngerei, Maxim Guzun, a menționat că sărbătoarea Crăciunului este ziua în care Isus Hristos a luat trup omenesc, a venit pe Pămînt și s-a născut ca să ne mîntuiască de păcate. „Le dorim tuturor creștinilor ortodocși multă sănătate și prosperitate. Fie ca bunul Dumnezeu să ne aibă mereu în pază să ne lumineze mințile la ceea ce facem, să avem grijă de a frecventa biserica, de a ne ruga, de-a face fapte bune și să primim acei colindători care vor veni să ne colinde”, a spus preotul.

Acesta și-a exprimat regretul că tradiția colindatului este uitată, iar astăzi, pentru unii copii, este o rușine de a colinda. „Nu este așa. Este o bucurie de a colinda, de a merge și vesti oamenilor că astăzi s-a născut Hristos”, a conchis preotul Maxim Guzun.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?