X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Firmele mai multor politicieni moldoveni au ajuns în topul marilor contribuabili

4 ian. 2013,, 11:36   Economie
4906 0
Foto: gazeta.ru
Inspectoratul Fiscal de Stat a făcut publică lista marilor сontribuabili pentru anul 2013. Din listă fac parte mai multe companii, printre care și sînt şi cele ce aparţin, potrivit unor surse, unor politicieni din țară. Astfel, în listă se regăsește compania ÎCS „Finpar Invest” SRL care, conform declarațiilor liderului Anti-mafie Sergiu Mocanu, ar aparține prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

De asemenea, în listă figurează compania Ipteh SA, unul din coproprietarii căreia este premierul Vlad Filat. SA Ipteh dă în chirie oficii în clădirea vizavi de magazinul UNIC. După cum anunţă Publika,md, 50% din acţiunile Ipteh aparţin firmei româneşti Kapital Invest Kompany, proprietarul căreia este Vlad Filat.

Totodată, în această listă a fost inclusă şi compania „Bioprotect”, unde este acţionar liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, deputatul Valeriu Streleţ, informează Adevărul.ro.
Şi „Genesis International”, care ar fi controlată prin intermediul unor firme din zone off-shore de către deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a intrat în premieră în acest top. În aceeaşi listă se regăseşte firma „Darsimid”, fondată de consilierul municipal din partea PL. Iurie Dârda, care mai deţine acţiuni şi într-o altă firmă din această listă – „Dansicons”.

Cu titlu de excepţie în categoria marilor contribuabili pot fi incluşi agenţii economici care, la data înfiinţării firmei, se angajează să efectueze investiţii de minimum 5 milioane de euro. În acelaşi timp, în lista marilor contribuabili nu pot fi mai mult de 450 de firme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?