X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cu ce probleme se confruntă stațiunile din Alpi

26 dec. 2023,, 23:00   Mai multe...
2253 0

Multe stațiuni din Alpi, cele mai căutate destinații pentru schi din întreaga lume, sunt în pericol în viitorul apropiat, din cauza reducerii stratului de zăpadă. Unii dintre cei implicați în industrie fac eforturi pentru a se adapta la noua realitate, iar alții se gîndesc deja la un viitor dincolo de schi.

Zăpada căzută la începutul acestei ierni în Europa a oferit un pic de speranță, dar în scurt timp, vremea s-a încălzit în mare parte a continentului, iar locul ninsorilor a fost luat de ploaie și lapoviță, o realitate binecunoscută în ultimii ani.

În stațiunile de schi Morzine și Les Gets, spre exemplu, în Alpii francezi, ploaia abundentă a făcut ca deschiderea completă a stațiunilor să fie amînată, pînă cu două zile înainte de Crăciun. Nu au fost singurele locuri cu probleme. Iar localnicii și oficialii din turism se tem că viitorul reprezintă o amenințare existențială pentru stațiunile de schi din Alpi, o industrie care valorează 30 de miliarde de dolari, notează Noi.md cu libertatea.ro.

Un raport recent din acest an a avertizat că, în cazul unei încălziri globale cu două grade Celsius peste nivelurile preindustriale, 53% din cele 28 de stațiuni europene analizate ar fi expuse unui risc foarte ridicat de a avea o cantitate redusă de zăpadă.

În cazul în care planeta s-ar încălzi cu 4 grade Celsius, 98% dintre stațiuni ar fi expuse unui risc foarte ridicat de acoperire cu o cantitate redusă de zăpadă.


Cele mai multe dintre emisiile generate de schi provin din zborurile turiștilor către stațiuni, din deplasările cu mașina în stațiuni și din energia utilizată în spațiile de cazare, astfel că Montagne Verte încearcă să convingă politicienii și întreprinderile să se orienteze către stațiuni fără mașini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?