X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Parlamentul a îmbunătățit cadrul normativ ce vizează rezervele de stat și de mobilizare

18 iul. 14:15   Economie
12 ore in urma 1151 1

Parlamentul a adoptat un proiect de lege menit să îmbunătățească cadrul normativ ce vizează rezervele de stat și de mobilizare.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne.

Necesitatea adoptării modificărilor legislative a fost reflectată, anterior, în deciziile Consiliului Concurenței, în rapoartele Curții de Conturi, ale Inspecției Financiare, ale Centrului Național Anticorupție, precum și în alte recomandări ale instituțiilor publice.

Proiectul conține o serie de completări, precum și reformularea unor prevederi, cu scopul de a oferi o mai mare claritate operațiunilor efectuate de Agenția Rezerve Materiale. Astfel, legea va conține o nouă noțiune generală pentru împrospătarea bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare. Este vorba de împrospătarea prin comercializare, ce presupune comercializarea produselor din rezervele de stat și de mobilizare înainte de expirarea termenului de valabilitate. De regulă, această operațiune se aplică pentru bunurile din categoria produselor alimentare (conserve), a medicamentelor, dispozitivelor și instrumentelor medicale (tifon, bisturiu, termometru, pipetă etc.). În legislație va fi inclusă și interdicția de a păstra și depozita diverse bunuri materiale în locurile destinate păstrării bunurilor materiale din rezervele de stat.

Împrospătarea bunurilor materiale prin comercializare va avea loc inclusiv în baza planurilor anuale de împrospătare a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare. Planul anual va fi secret, iar autoritatea responsabilă va publica doar anunțul de comercializare a bunurilor.


Alte modificări legislative se referă la eliberarea bunurilor materiale din rezervele de stat, răspunderea beneficiarilor, furnizorilor sau depozitarilor responsabili de acțiuni neconforme domeniului rezervelor de stat și de mobilizare, precum și competența Agenției Rezerve Materiale de a ține evidența inclusiv a ajutoarelor umanitare sosite în adresa statului, fără a avea un recepționar concret.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la rezervele de stat și de mobilizare a fost votat, în a doua lectură, de 62 de deputați.

1
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав