COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Zelensky a ordonat evacuarea foștilor oficiali din casele de stat

2 aug. 16:15   În lume
1435 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a ordonat evacuarea foștilor oficiali din casele de stat. Este vorba despre vilele din Koncha-Zaspa - un sat de elită lîngă Kyiv, transmite noi.md cu referire la eNews.

Zelensky a ordonat să fie efectuat un audit al vilelor de stat. Potrivit lui Zelensky, în aceste reședințe pentru o plată simbolică trăiesc "oameni neclari". Teritoriul Koncha-Zaspa, precum și vilele în sine, este într-adevăr proprietatea statului. Iar foștii oficiali le închiriază - în condiții preferențiale. În lista celor care au fost spus să plece sînt 20 de persoane, scrie europalibera.org.

Printre cele 20 de persoane supuse sancțiunilor sînt care refuză să plece categoric. Ca, de exemplu, fostul ministru al Sănătății din perioada lui Viktor Ianukovici, Raisa Bogatyreva. Directorul Caselor de Stat spune că negocierile cu oficialii decurg greu. Ei au la dispoziție o lună pentru a pleca.
Ce se va întîmpla în continuare cu casele goale și cine va primi dreptul de a trăi pe acest teritoriu, ei se știe. Volodymyr Zelensky spune că vor face un spațiu social aici. Dar se mai gîndesc asupra proiectului.

Între timp, alături de foștii oficiali locuiește și însuși președintele Ucrainei. El și familia sa s-au mutat aici acum un an. Atunci Zelensky a spus că este temporar, folosește reședința ca hotel. Dar deocamdată Zelensky nu vorbește despre planurile sale de a pleca din casa de stat.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽