COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Zelensky a comentat investigarea companiilor offshore

18 oct. 08:11   În lume
1268 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a comentat pentru prima dată investigația jurnaliștilor "Слидство.Инфо" în cadrul Pandora Papers despre companiile offshore. Într-un interviu acordat ICTV, el a declarat că niciodată nu s-a ocupat cu spălare de bani.

Președintele a spus că nu a văzut "nici un detaliu nou" în această investigație, transmite unian.net

"Sincer să fiu, subiectul nu este foarte bun, vă spun ca profesionist. În primul rînd, nimic nou, pentru mine a fost ca un deja vu. În 2019 am văzut același film pe canalele oligarhului Poroșenko, care l-a difuzat pentru că a înțeles că nu are nici o murdărie împotriva mea... Mă bucur că nu am văzut detalii noi. Acest lucru vorbește despre faptul că, începînd cu 2019, tovarășul Piotr nu a găsit nimic despre mine ca președinte al Ucrainei", a spus el.

În același timp, Zelenski nu a negat faptul că în 2012 a folosit companii offshore.

"În perioada lui Ianukovici, toată lumea își structura afacerile, în special afacerile legate de mass-media. Toate canalele aveau companii în străinătate, absolut toate. Pentru că era o oportunitate ca să nu fii influențat de politică. Kvartal 95 avea o satiră, toți puneau presiune, toți vroiau să influențeze. Serviciul Fiscal venea la noi, dacă nu zilnic, atunci săptămînal, și pentru aceasta, astfel de de lucruri... se numeau "structurarea afacerilor" a studioului Kvartal 95", a explicat el.


Zelensky a asigurat, de asemenea, că nici el, nici vreun membru al studioului Kvartal 95 nu au fost implicați în spălarea banilor.

"Eu personal au construit o afacere în Ucraina de la zero, fără bugete, fără stat. Nici în 2012, începînd cu 2012, și 2001, și în 2019, nici eu, nici un membru al studioului "Kvartal 95" nu s-a ocupat cu spălarea de bani. Ne-am ocupat exclusiv cu creativitatea", a adăugat el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X