X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Zelenski numește motivul demisiei lui Zalujnîi

23 feb. 13:45   Externe
3035 0

Valeri Zalujnîi a demisionat deoarece Forțele Armate ale Ucrainei aveau nevoie de o resetare parțială pentru a deveni mai tehnologizate și mai rapide.

Acest lucru a fost declarat de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, relatează RBC-Ucraina cu referire la interviul acordat de acesta canalului de televiziune FOX News.

Șeful statului ucrainean a menționat că este mare nevoie de o resetare a conducerii comandamentului superior al forțelor armate, dar, în același timp, "nu vorbim despre o resetare a direcțiilor de acțiune".

Potrivit acestuia, necesitatea schimbării comandamentului a fost impusă de faptul că "unele lucruri nu s-au schimbat de ceva timp".

"Trebuie să fim mai agili. Și pentru a face acest lucru, trebuie să scăpăm de birocrația pe care o avem. Altfel, nu avem nicio șansă. Să fim inteligenți, în special din punct de vedere tehnologic și, bineînțeles, rapizi. Timpul înseamnă bani. Iar în cazul nostru, timpul înseamnă vieți omenești", a declarat președintele ucrainean.


În plus, Zelenski neagă faptul că l-a demis pe Zalujnîi din cauza existenței unei competiții politice.

"Aceasta este alegerea lui (Zalujnîi - n.r.). El a apărat țara noastră. Și pentru asta i-am acordat acest titlu (steaua de Erou al Ucrainei. - n.r.). Îi sînt foarte recunoscător", a adăugat șeful statului.


La 8 februarie, președintele Zelenski l-a demis pe Valeri Zalujnîi din funcția de comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Biroul prezidențial ucrainean a precizat că demisia lui Zalujnîi a avut loc din mai multe motive. Printre acestea se numără necesitatea de a preveni stagnarea de-a lungul liniei frontului, nevoia de a găsi noi soluții funcționale și de înaltă tehnologie și importanța lansării procesului de reformare a principiilor de management în armată.

Șeful statului l-a numit pe Aleksandr Sîrski în calitate de nou comandant-șef al forțelor armate ucrainene.

4
5
2
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?