X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Zeci de fulgere au lovit în capitala franceză într-o singură seară

3 mai. 11:15   Externe
1677 0

Construcția metalică care datează din 1889, deseori atrage descărcările electrice. Specialiștii spun că fulgerele ajung să lovească în Turnul Eiffel în medie de cinci ori pe an. Însă, acest lucru nu o afectează și nu prezintă niciun risc public, spune experții.

Turnul Eiffel este, prin structura sa, legat în mod natural de pământ. „Fiind cel mai înalt punct din Paris, este o țintă pentru fulgere, care tind să ia cea mai ușoară și mai rapidă cale către pământ. Mai ales că construcția este din fier băltuit. Iar metalul este considerat foarte conductiv”, scrie site-ul Iron Lady.

De altfel, riscul loviturilor de fulgere a fost anticipat de Gustave Eiffel care a instalat patru paratrăsnet în vârful turnului. Acestea sunt conectate la cabluri izolate care coboară până la pământ pentru a asigura dispersia energiei electrice, transmite agora.


Iar în tablourile electrice au fost instalate dispozitive de protecție la supratensiune și au fost adăugate circuite sau cabluri de cupru pentru a limita supratensiunile care ar perturba funcționarea generală a turnului.

Prin urmare, astfel de cazuri sunt fără riscuri, dar impresionează privirea.

...

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?