X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Vremea extremă a lovit Europa

21 mai. 14:45   Externe
4101 0

Grindina și ploile torențiale au acoperit ieri cu apă și gheață străzile din Polonia, Olanda și Franța. Furia naturii a provocat pagube uriașe, în timp ce în oraşul Dresda din estul Germaniei, un fulger a trăsnit zece oameni, care au ajuns la spital.

Străzile unui oraș din Polonia au fost inundate, în urma unei ploi torențiale. A căzut și grindină, iar, în unele locuri, oamenii și mașinile au înaintat cu greu prin apa care ajungea pînă la genunchi. O furtună puternică cu grindină a lovit Gniezno, în urma căreia destul de multe proprietăți și străzi au fost inundate. Pompierii sînt de serviciu aproape tot timpul, multe echipaje au fost aduse în oraș pentru a ajuta la intervenții, transmite Digi24.

Ploile extreme au provocat inundații de proporții în Olanda. Un sat din nordul țării a fost acoperit de apă și gheață.

O biserică în care erau cazați 60 de refugiați ucraineni a trebuit evacuată. La fel și în jur de 20 de locatari de la parterul unui centru de îngrijire. Apa și gheața le-a intrat oamenilor și în case.

A plouat abundent cu gheață și în Franța, la Dijon și în localitățile din jur.


Străzile arătau ca în mijlocul iernii. Pe alocuri s-au așternut 30 de centimetri de grindină. Episodul a fost scurt, dar intens și, în doar un sfert de oră, a făcut destule pagube. Presa locală scrie despre mai multe magazine avariate și 150 de apeluri de ajutor primite de pompieri.

5
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав