Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Vladimir Putin și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

8 dec. 2023,, 14:30   Externe
3305 0

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri, 8 decembrie, că va candida din nou la alegerile prezidențiale de anul viitor, ce urmează să fie organizate în luna martie, scrie presa rusească, care îl citează pe Dmitri Peskov.

„Vladimir Putin a acceptat să participe la alegerile prezidențiale din 2024. Jurnaliștii au fost informați de acest lucru de către participanții la o conversație cu șeful statului, care a avut loc după ceremonia de la Kremlin de Ziua Eroilor Patriei”.

Cînd a fost întrebat vineri despre rezultatul unui sondaj efectuat de un institut de stat în care 70% dintre respondenţi au afirmat că Putin ar trebui sa candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: „Putin îşi va anunţa decizia cînd va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru”.

Peskov a mai spus că „foarte mulţi oameni îi cer lui Putin să candideze şi să continue ca şef de stat. Este un lucru demn de remarcat”.

Anunțul vine la scurt timp după ce Comisia Electorală Centrală a Rusiei a decis vineri ca alegerile prezidențiale din luna martie a anului viitor să fie organizate pe parcursul a trei zile, o premieră pentru Rusia. Alegerile vor avea loc pe 15, 16 și 17 martie.


Candidații auto-nominalizați ai Rusiei la președinție trebuie să depună actele Comisiei Electorale Centrale pînă pe 27 decembrie, în timp ce candidații nominalizați de partide trebuie să facă acest lucru pînă la 1 ianuarie, a declarat membrul comisiei Natalia Budarina.

14
1
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?