Transnistria stiri: 1418
Eurovision stiri: 504

Viscol puternic în SUA

3 mar. 11:41   Externe
1688 0

Un viscol puternic loveşte părţi din California şi Nevada, în vestul Statelor Unite.

Furtuna de zăpadă a dus la închiderea principalelor drumuri, a închis staţiuni de schi şi a lăsat zeci de mii de locuinţe fără electricitate, scrie BBC.

Viscolul a fost deosebit de puternic în regiunea muntoasă Sierra Nevada, unde rafalele de vînt ar fi atins viteze de 305 kilometri pe oră.

Populaţia a fost avertizată privind „pericolului de la ridicat la extrem de producere a unor avalanşe”, inclusiv în zona Lacului Tahoe, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.

O hartă privind penele de curent arată că peste 33.000 de oameni din Nevada şi aproape 24.000 din California nu au electricitate.


Sîmbătă, o porţiune de 121 de kilometri din autostrada Interstate 80 a fost închisă. Biroul Poliţiei Autostrăzi din Truckee, California, în apropiere de graniţa cu Nevada, a arătat pe X (anterior Twitter) că ”personalul serviciilor de urgenţă şi tractoarele de remorcare aveau dificultăţi în a ajunge la şoferi din cauza viscolului”.

Zonele de munte au fost lovite mai puternic de furtună.

În zonele cu altitudine mai mare, se aşteptau pînă la 3 metri de nămeți, a anunţat, sîmbătă, un meteorolog de la Serviciul Naţional de Meteorologie, ceea ce ar putea crea ”îngrijorări privind ameninţarea vieţii” persoanelor care locuiesc în apropiere de Lacul Tahoe.

Mai multe staţiuni de schi din jurul Lacului Tahoe, care s-au închis vineri, au rămas închise şi sîmbătă, însă unele speră să se redeschidă duminică.

Parcul Naţional Yosemite a fost închis vineri şi vizitatorilor li s-a cerut să plece pînă la prînz. Acesta va rămîne închis cel puţin pînă duminică după-amiază şi posibil chiar mai mult, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Meteorologii au cerut oamenilor să rămînă acolo unde se află peste weekend, avertizînd că ar putea dura mult pînă cînd cei care călătoresc ar fi scoşi din nămeți, dacă rămîn blocaţi.

Alte părţi ale Statelor Unite continuă să se confrunte cu manifestări ale vremii extreme.

În Texas, incendiile de vegetaţie fac ravagii, iar pompierii se chinuie să ţină sub control flăcările, în condiţii meteo dificile.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?