X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Vietnamul l-a numit pe ministrul securităţii publice în funcţia de preşedinte al ţării

19 mai. 00:00   Externe
1586 0

Partidul Comunist Vietnamez l-a numit pe To Lam, ministru al securităţii publice, în funcţia de preşedinte al ţării, au anunţat sîmbătă media din Vietnam, după demisia predecesorului său în cadrul unei ample epurări anticorupţie, informează agenţiile de presă internaţionale.

Comitetul central al partidului a aprobat "numirea tovarăşului To Lam, membru al Politburo şi ministru al securităţii publice, în funcţia de preşedinte", a transmis agenţia de presă a Vietnamului.

Lam, 66 de ani, ministrul al securităţii publice din 2016, a adoptat o linie dură faţă de mişcările de apărare a drepturilor omului în această ţară comunistă.

Numirea lui are loc după în urma demisiei lui Vo Van Thuong în martie, după numai un an de preşedinţie, înlăturat în cadrul campaniei de luptă anticorupţie.

Căderea spectaculoasă a fostului preşedinte de 53 de ani a survenit în condiţiile în care Vietnamul trece prin schimbări politice profunde, predecesorul său fiind de asemenea înlăturat în cadrul unei campanii de luptă împotriva corupţiei care a dus la destituirea mai multor miniştri şi directori de companii de prim rang, judecaţi pentru fraudă şi corupţie.

În acelaşi context, preşedintele Adunării Naţionale, Vuong Dinh Hue, 76 de ani, a demisionat de asemenea în aprilie, după "încălcări şi abateri", potrivit Partidului Comunist Vietnamez (PCV).

Tran Thanh Man, 61 de ani, a fost numit pentru a-i succeda la conducerea Adunării Naţionale a Vietnamului, au anunţat mediat de stat sîmbătă.

Man, pînă acum vicepreşedinte al Adunării Naţionale, devine astfel unul dintre cei patru piloni ai executivului vietnamez, împreună cu secretarul general al PCV, preşedintele şi prim-ministrul.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?