X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Ursula von der Leyen ar ținti un nou mandat. Cînd face anunțul

14 feb. 09:45   Externe
2103 0

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este pe cale să-și anunțe intenția de a candida pentru un nou mandat, a anticipat un responsabil al partidului conservator german CDU/CSU.

Daniel Caspary, liderul delegației CDU/CSU din Parlamentul European, a declarat că se așteaptă ca Ursula von der Leyen să-și declare voința de a se reprezenta pentru conducerea Comisiei după alegerile din iunie. Decizia urmează să fie făcută cunoscută cu ocazia unei vizite programate la Berlin, unde este invitată la o reuniune a partidului.

În opinia lui Daniel Caspary, Ursula von der Leyen (65 de ani) ar urma să aducă o orientare diferită într-un eventual al doilea mandat. Astfel, accentul ar fi pus pe competitivitate, precum și pe securitatea internă și externă, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Conștientă de creșterea reticențelor față de reglementările de mediu, von der Leyen a anunțat în toamnă o nouă fază a Pactului verde, concentrată pe competitivitatea companiilor.

"Aplicarea Pactului Verde va continua să joace un rol important, dar „dialogul strategic inițiat de Bruxelles cu sectorul agricol și retragerea textului referitor la pesticide sînt semnale importante trimise de Ursula von der Leyen pentru a implica toate grupurile sociale în direcția neutralității emisiilor de carbon", a spus Caspary.

3
0
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?