Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Uniunea Europeană cheamă Israelul să oprească imediat operațiunea militară din Rafah

15 mai. 15:30   Externe
1188 0

„UE face apel la Israel să se abțină de la agravarea în continuare a situației umanitare deja dezastruoase din Gaza și să redeschidă punctul de trecere Rafah”, a declarat într-un comunicat Înaltul reprezentant al blocului pentru Afaceri Externe.

Numărul refugiaților aflați la Rafah a depășit 450.000, a anunțat ONU, potrivit euronews

Uniunea Europeană cere Israelului „să pună capăt imediat operațiunii militare de la Rafah”, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, într-un comunicat.

„Mai mult de un milion de civili se adăpostesc în Rafah și în jurul acestuia și li s-a ordonat să se evacueze în zone pe care ONU estimează că nu pot fi considerate sigure”, se arată în text.

Cu ocazia Zilei al-Nakba, pe care palestinienii o marchează la 15 mai, Bruxelles-ul face apel la conducerea israeliană și la liderii Hamas să își intensifice eforturile pentru a obține o încetare a focului și eliberarea necondiționată a ostaticilor.


Potrivit IDF, unitățile armatei israeliene au încheiat operațiunea din zona Zeitoun, concentrîndu-și principalele eforturi asupra Rafah.

Organizația Hamas continuă să opună rezistență, militanții trăgînd mai multe rachete asupra orașelor din sudul Israelului.

Presa arabă relatează că peste 80 de palestinieni au fost uciși în loviturile israeliene din ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, numărul total al victimelor din octombrie anul trecut a depășit 35.000.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?