Ungaria: Vestul așteaptă condiții militare mai favorabile pentru discuțiile privind Ucraina

15 feb. 13:30   Război în Ucraina
2146 0

Franța și alte țări occidentale consideră că Ucraina ar trebui să continue ostilitățile și să înceapă discuțiile de pace doar atunci cînd va avea o situație mai bună pe cîmpul de luptă.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, după o întîlnire la Paris cu ministrul francez de Externe Catherine Colonna.

"Ne-am dori să vedem imediat o încetare a focului și începerea discuțiilor de pace [în Ucraina]. Se pare că poziția Franței, ca și poziția tuturor celorlalte țări europene, este diferită de a noastră", a spus Szijjártó într-un interviu acordat jurnaliştilor maghiari.

După cum a explicat șeful Ministerului de Externe ungar, țările occidentale „se așteaptă să apară condiții mai favorabile pentru începerea negocierilor în ceea ce privește situația militară” pentru Ucraina. "Nu credem în asta. Credem că suferința oamenilor trebuie oprită imediat. Este nevoie de pace acum", a spus Szijjarto.

El a menționat că atît Ungaria, cît și Franța ar dori ca pacea să fie restabilită în Ucraina, dar întrebarea este cum și în ce interval de timp poate fi atins acest obiectiv. „Deci, există o diferență de abordări” pentru rezolvarea acestei probleme, a adăugat ministrul. Potrivit acestuia, Ungaria „respectă” alte opinii, pentru că „întregul sistem de relații dintre diferite țări ar trebui să se bazeze pe respect reciproc”.

8
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?