X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ungaria îndeamnă puterile mondiale să schimbe retorica belicoasă în pașnică

27 ian. 2023,, 16:45   Externe
2594 1

Principalele puteri ale lumii trebuie să renunțe la retorica lor beligerantă și să înceapă să caute modalități de rezolvare a conflictului din Ucraina.

Acest lucru a declarat ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, aflat într-o vizităla New York.

„Jucătorii mondiali mari și puternici au o responsabilitate uriașă” pentru situația din Ucraina, a declarat ministrul de Externe într-un interviu acordat canalului maghiar M1 TV.

El consideră că este timpul ca principalele puteri ale lumii să-și schimbe retorica beligerantă în pașnică și să nu mai vorbească despre măsuri care nu duc decît la escaladarea și prelungirea ostilităților. În schimb, este necesar să se conducă un dialog, iar pentru aceasta este necesară menținerea canalelor de comunicare, altfel ultima speranță de pace va dispărea, a subliniat Szijjarto.

El a confirmat că Ungaria își menține poziția de refuz de a furniza arme Ucrainei, deoarece nu dorește să fie atrasă în conflictul care are loc acolo. În același timp, „susține integritatea teritorială a Ucrainei și va continua cea mai mare operațiune din istoria sa de a oferi asistență umanitară” refugiaților ucraineni, a dat asigurări ministrul. „În același timp, credem că o cale de ieșire din situația actuală este încetarea focului cît mai grabnică și negocieri de pace”, a spus Szijjártó.

15
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?