X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Un vehicul a explodat pe un pod în apropiere de Cascada Niagara

23 noi. 2023,, 07:45   Externe
2401 0

Un punct de trecerea frontierei între Statele Unite ale Americii şi Canada a fost închis în urma exploziei unui vehicul într-un punct de control, pe un pod, în apropiere de Niagara Falls, relatează The Associated Press, citat de news.ro.

Explozia a avut loc de partea americană a Podului Rainbow, care asigură o legătură între cele două ţări, peste rîul Niagara. Alte trei poduri care asigură legături între partea de vest a statului New York şi Ontario au fost închise, ca măsură de precauţie.

Biroul FBi din Buffalo anunţă într-un comunicat că anchetează cu privire la explozie.

Imagini şi înregistreări video de presă postate pe reţele de socializare surprind un fum dens şi o cabină a grănicerilor devastată de flăcări.

Întregistrări video arată că incendiul a avut loc în apropiere de zona Vămii şi Protecţiei Frontierei americane, imediat la est de principalul punct de control a maşinilor.


Podul Rainbow este unul dintre cele patru puncte de trecerea frontierei între Ontario şi vestul statului New York. Celelalte puncte de trecerea frontierei se află la Lewiston, Whirlpool şi Podul Peace.

Comisia Podului de la Niagara Falls anunţă că toate cele patru puncte de trecere au fost închise.

Incidentul are loc cu o zi înainte de Thanksgiving, una dintre cele mai aglomerate sărbători din an, relatează BBC News.

Potrivit oraşului Niagara Falls, vehiculul încerca să intre în Statele Unite la momentul exploziei.

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a annţat pe X că poliţia statului ”cooperează cu Unitatea (de luptă împotriva) terorismului a FBI în supravegherea tuturor podurilor de intrare” în stat şi anunţă că se duce la faţa locului pentru a se întîlni cu forţele de ordine şi cu primii care au intervenit, relatează AFP.

„Agenţiile de stat se află la faţa locului şi sînt pregătite să intervină”, anunţă pe X guvernatoarea Kathy Hochul.

Premierul canadian Justin Trudeau a fost pus la curent, iar Guvernul canadian supraveghează situaţia ”cu atenţie”, scrie Reuters.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?