Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Un supercomputer a găsit 77 de medicamente pentru tratarea coronavirusului

23 mar. 2020,, 07:30   Externe
3700 0

În momentul de față, nu există un tratament medicale eficace sau un vaccin pentru coronavirusul COVID-19, care afectează întreaga lume.

Vaccinurile au fost dezvoltate, dar eficacitatea lor nu a fost încă determinată pentru că studiile pe oameni abia au început. În ceea ce privește tratamentele, au fost descoperite o serie de medicamente care s-ar putea dovedi a fi eficiente , dar testele lor au fost efectuate doar la scară mică, ceea ce înseamnă că nu este clar dacă vor funcționa pentru majoritatea cazurilor, relatează noi.md cu referire la GadgetReport.ro.

Cu toate acestea, au fost descoperite mai multe opțiuni potențiale de tratament. Cercetătorii au exploatat puterea supercomputerului Summit al IBM. Acesta a reușit să identifice 77 medicamente care promit să trateze și să prevină coronavirusul.

Utilizarea super-computerului IBM Summit a permis cercetătorilor să identifice rapid care medicamente sînt mai eficiente decît altele, într-o perioadă scurtă de timp.

Cercetătorii au uploadat date despre potențialele tratamente, iar computerul a analizat care ar fi eficiente pentru prevenirea coronavirusului.


Medicamentele identificate, cel puțin în teorie, se bazează pe efectele proteinelor și promit să împiedice virusul să facă ravagii în corpul uman. Jeremy Smith, co-autor al cercetării, avertizează că acest lucru nu înseamnă că s-a găsit încă un tratament.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit o cură sau tratament pentru coronavirus. Cu toate acestea, avem speranțe mari că descoperirile noastre vor oferi un cadru pe care experții medicali îl vor folosi pentru a investiga în continuare acești compuși. Doar atunci vom ști dacă vreuna dintre medicamente prezintă caracteristicile necesare pentru atenuarea acestui coronavirus ”, a declarat Smith.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?