X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Un pod și un drum se construiesc într-o zonă cheie din Belarus, la 6 km de granița cu Ucraina

17 feb. 2022,, 20:00   Război în Ucraina
2870 1

Imagini din satelit realizate în ultimele două zile arată că se construiesc un nou drum și un pod peste un rîu important din Belarus, la mai puţin de 6 kilometri de graniţa cu Ucraina, în contextul în care, potrivit unor surse, forţele militare ruseşti continuă să îşi consolideze poziţiile din jurul Ucrainei, scrie CNN.

Oficialii militari şi serviciile de informaţii urmăresc îndeaproape această construcție. Atît noul drum, cît şi podul peste rîul Pripyat, în sudul Belarusului, se află la mai puţin de şase kilometri de graniţă şi ar putea fi folosite de forţele ruseşti aflate în prezent în Belarus într-o deplasare spre Kiev, capitala ucraineană. Imaginile din satelit, realizate de Maxar şi Planet Labs, arată acest pod, transmite Noi.md cu referire la dig24.ro.

Rusia construiește „poduri, spitale de campanie, infrastructură de sprijin”, a spus o sursă, pentru CNN. „Motiv pentru care nu luăm în serios afirmațiile lor de detensionare.”, a adăugat aceasta.

Nu este clar dacă podul este construit de forţele ruseşti sau guvernul din Belarus. Belarus este cel mai apropiat aliat internaţional al Rusiei şi găzduieşte în prezent trupe şi echipamente ruseşti în cadrul a ceea ce Rusia insistă că sînt „exerciții”.

Oficialii occidentali spun că acele forțe ar putea fi folosite pentru a invada Ucraina din nord. Deși nu au fost văzute vehicule blindate în apropierea podului, un convoi a fost văzut pe un drum care trecea prin zonă. Potrivit serviciilor secrete occidentale, președintele rus Vladimir Putin ar putea lansa o invazie la scară largă a Ucrainei în orice moment, ​​deși SUA nu cred că a luat încă o decizie.


Rusia a emis ieri o serie de semnale contradictorii, inclusiv anunţînd că o parte din forţele sale se vor retrage de la graniţa cu Ucraina. Dar oficialii occidentali au declarat că nu există niciun semn de dezescaladare la graniţă, iar mai multe surse au declarat pentru CNN că Rusia continuă să mute activ forțele mai aproape de graniță miercuri și că o parte din artilerie cu rază lungă de acțiune ar fi fost plasată în poziții de tragere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?