Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Un oraș din Europa va implementa din această vară un proiect interesant și util

14 mai. 21:30   Externe
2333 0

Un oraș din Europa alocă fonduri de 1,2 milioane de euro pentru a le putea oferi o recompensă cetățenilor care aleg să meargă cu bicicleta în detrimentul mașinii.

Orașul care a implementat acest proiect este Florența, Italia, unul dintre cele mai cunoscute ale Europei. Proiectul se intitulează „Pedalează, Florența te premiază” și constă în oferirea de recopense în bani pentru a schimba obiceiurile de mobilitate în rîndul cetățenilor orașului.

Fondurile pentru acest program sînt în valoare de 1,2 milioanede de euro. Se dorește ca această inițiativă să fie pusă în aplicare pe o perioadă de un an, începînd cu data de 3 iunie 2024, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Prin acest program, se urmărește încurajarea șoferilor din Florența să renunțe la utilizarea mașinilor în favoarea unei alternative care să nu polueze și să fie și mai sănătoasă, cum ar fi bicicleta.

Locuitorii din Florența vor avea ocazia să primească 20 de cenți pentru fiecare kilometru parcurs pe bicicletă și cîte 5 cenți pentru fiecare kilometru pe care îl parcurg pe cicluri generice. În plus, navetiștii care aleg să folosească bicicleta în locul mașinii vor fi recompensați cu 15 cenți pentru fiecare kilometru parcurs.


2
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?