Austin Hopley, în vîrstă de 23 de ani, care muncește la restaurantul Hare on the Hill din Rochdale, Marea Britanie, a trebuit să prepare un homar livrat restaurantului. Însă cînd acesta a văzut că sub cuțitul lui a ajuns crustaceul albastru rar, a decis să-i salveze viața. „Cînd am descoperit că acesta este un animal foarte rar, m-am gîndit că nu pot și nu vreau să-l omor”, a spus bucătarul.
Hopley l-a numit pe homar Larry și l-a donat acvariului din Manchester. Informații despre acest lucru au apărut pe pagina de Facebook a restaurantului marți, 6 iulie.
În același timp, nu toată lumea a apreciat gestul tînărului. Unii reprezentanți ai comunității de vegani s-au supărat că Hopley este atît de selectiv în nobilimea sa. „Sînt foarte fericit pentru Larry, dar este jenant că nu te deranjează să gătești creaturi vii pe care le-a ucis altcineva”, se arată într-un comentariu la postarea restaurantului despre homar.
Hopley a răspuns că restaurantul ia viața homarelor în mod „etic”, lăsînd să se înțeleagă că nu poate scoate carnea din meniu din cauza plîngerilor mai multor vegani. Mai tîrziu, el a spus că incidentul cu Larry a făcut conducerea instituției să excludă carnea de homar din meniu. 50 la sută din mesele servite la Hare on the Hill vor fi vegane pentru a se asigura că toată lumea are de ales.Homarii albaștri sînt rezultatul unei mutații genetice. La astfel de specii, proteina responsabilă de culoarea albastră este produsă în cantități excesive.
Anterior, s-a raportat că un tînăr pescar din Newin, Cornwall a prins cel mai rar homar albastru. În timp ce verifica capcanele, a descoperit că unul dintre ei prinsese un artropod de o culoare neobișnuită.
Adăuga comentariu