X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un arhitect a construit o casă, fiind inspirat de arahide (FOTO)

4 mai. 2019,, 20:01   Externe
4235 0

Javier Senosian creează case uimitoare care se încadrează organic în mediul înconjurător, provocînd daune minime.

El se inspiră din mediul înconjurător. Printre creațiile sale se află: o casă-șarpe, o casă-rechin și chiar o casă-nautilus, transmite life.ru
Și pentru această casă, care semănă cu locuința unui hobbit, ascunsă sub o movilă de pămînt, arhitectul s-a inspirat de la arahide.

Sa este compusă din două compartimente conectate printr-un coridor îngust. În zona fără ferestre, care este folosită în principal în perioda întunecată a zilei, sînt situate dormitoarele.

Și în timpul zilei vă puteți bucura de vedere din minunata fereastră panoramică din al doilea compartiment, unde se află camera de zi și sufrageria.
Casa este ascunsă de zgomot și praf de o barieră de arbuști și flori, iar pardoseala din pămînt ajută la menținerea unei temperaturi confortabile în casă.

O trăsătură distinctivă a structurilor arhitecturale ale lui Senosian a devenit netezimea liniilor.


"Liniile drepte sînt practic absente în natură: totul, de la microorganisme pînă la macrocosmos, de la firele de ADN la galaxii, se unesc într-o spirală", a explicat Javier Senosian.

El crede că "unghiurile" și culoarea sură nu sînt specifice omului și ucid spontaneitatea, libertatea și imaginația.
"Înainte de naștere, înotăm în abdomenul mamei, ca și astronauții în spațiu. ... Dar apoi sîntem puși într-o pătuț și toată viața ne mutăm dintr-o cutie în alta - maneje, dormitoare, case pătrate, pînă cînd nu vom muri și ne vom muta într-o altă cutie", a spus Javier Senosian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?