X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

UE va impune taxe de import și pentru ouăle din Ucraina

21 iun. 10:15   Externe
2703 0

UE va impune tarife pentru importurile de ouă ucrainene, a anunțat Comisia Europeană ieri, miercuri – 19 iunie.

După ce, acum cîteva zile, s-a stabilit taxarea importurilor de orz ucrainean în UE, urmează ca și importurilor de ouă să li se stabilească tarife în următoarele săptămîni, în condițiile în care s-a depășit deja plafonul de volum.

Comisia Europeană va impune tarife pentru importurile de ouă din Ucraina în UE în următoarele săptămîni. Această decizie vine ca urmare a depășirii plafonului anual stabilit pentru aceste produse, potrivit anunțului purtătorului de cuvînt al instituției de ieri, miercuri – 19 iunie, menționat de Reuters, citată de DC News.

Tarife pentru importurile de ouă din Ucraina în UE

UE a stabilit un mecanism de protecție a producătorilor europeni prin care s-au impus limite pentru anumite importuri de produse agricole ucrainene după prelungirea acordului de comerț liber, măsură luată cu scopul de a susține economia Ucraina în contextul războiului. Acest acord a fost dezaprobat de fermierii din UE și a încins protestele acestora, desfășurate în mai multe țări europene în acest an, inclusiv în România.


CE, ca organ executiv al UE, a anunțat recent că se vor impune tarife pentru importurile de ovăz ucrainean după ce s-a atins plafonul de volum pentru acest tip de cereale.

Potrivit datelor UE, importurile de ouă au crescut cu 75%, continuînd să crească și la începutul acestui an, Ucraina find principalul furnizor.

Sectorul european al ouălor a atenționat că influxul de produse ucrainene la preț mic a creat probleme în procesul de redresare a producției după ce s-au înmulțit cazurile de gripă aviară în ultimii ani, care au afectat grav efectivele de păsări din țară.

Ministerul Agriculturii din Ucraina nu a dorit să comenteze în privința tarifelor planificate pentru ouă. Uniunea producătorilor ucraineni de ouă nu a fost disponibilă pentru a comenta imediat.

Restricţiile UE privind importurile agricole din Ucraina acoperă și puii de carne, zahărul, grîul, porumbul şi mierea.

Ucraina a anunţat, la sfîrșitul lunii trecute, că va interzice exporturile de zahăr către UE pentru restul anului, deoarece limita de volum a fost atinsă, cu toate că datele UE au arătat că mai sînt disponibile aproape 44.000 de tone metrice dintr-un total de aproximativ 263.000 de tone.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав