X 
Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 494

UE a hotărît să înăsprească regimul fără vize

8 ian. 2020,, 15:01   Externe
4010 0

Uniunea Europeană a hotărît să înăsprească regimul fără vize pentru cetățenii Ucrainei. Potrivit ”Обозреватель”, din anul 2021 ucrainenii vor fi nevoiți să trecă un control suplimentar pentru a intra în zona Schengen.

După cum s-a menționat, modificările sînt cauzate de lansarea sistemului de autorizare de intrare, în vigoare pentru țările ai căror locuitori sînt scutiți de cerințele de viză. Oricine intenționează să viziteze țările Schengen va trebui să se autorizeze într-un astfel de sistem.

Începînd cu 2021, cu cel puțin 96 de ore înainte de plecare, va trebui de completat un formular-online. Cetățenii cu vîrsta cuprinsă între 18 și 70 de ani vor trebui să plătească 7 euro (mai mult de 480 de ruble). Pentru ceilalți, procedura va fi gratuită.

În afară de ucraineni, noua lege va afecta și cetățenii din Canada și Marea Britanie.

Regimul liberalizat de vize între Uniunea Europeană și Ucraina a început să funcționeze la 11 iunie 2017. Ucrainenii se pot afla în spațiul Schengen nu mai mult de 90 de zile timp de șase luni. Cu toate acestea, ei nu au dreptul la muncă sau la studii în Europa. UE a amenințat în repetate rînduri Ucraina cu pierderea regimului fără vize din cauza ineficienței reformelor anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?