Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

UE a ajuns la un acord cu privire la reforma regulilor bugetare

10 feb. 17:20   Externe
2697 0

În dimineața zilei de 10 februarie, Parlamentul European și statele membre ale UE au ajuns la un acord privind reforma regulilor bugetare ale UE, care vizează stimularea investițiilor și, în același timp, monitorizarea cheltuielilor.

Textul schimbă regulile actuale, cunoscute sub numele de Pactul de Stabilitate și Creștere, creat la sfîrșitul anilor 1990, care limitează datoria țărilor la 60% din produsul intern brut și deficitele publice la trei procente.

Considerat prea drastic, acest cadru nu a fost niciodată respectat cu adevărat şi era considerat învechit. El a fost suspendat după pandemia de coronavirus pentru a permite statelor membre UE să cheltuiască mai mulți bani pentru a susține economia, scrie Noi.md cu referire la eurointegration.

Discuțiile din timpul revizuirii regulilor bugetare ale UE s-au axat pe cît de mult ar trebui să fie relaxate permanent. De exemplu, un grup de țări în frunte cu Franța au insistat pe flexibilităţi suplimentare privind cheltuielile pentru tehnologiile ”verzi” și de apărare.

În cele din urmă, noile norme s-au bazat pe o abordare individuală: fiecare țară din UE își pregătește propriul program de sustenabilitate a datoriei, ceea ce îi oferă mai mult timp pentru reforme și investiții și permite o revenire mai puțin dureroasă la regimul de economisire.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?