X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ucraina: Ministrul german al apărării Christine Lambrecht a vizitat Odesa

2 oct. 2022,, 16:00   Externe
1311 0

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht a efectuat sîmbătă o vizită surpriză în Ucraina într-un moment în care Kievul cere insistent Berlinului să îi livreze tancuri de luptă, transmite Agerpres.

Christine Lambrecht s-a deplasat în oraşul-port Odesa din sudul Ucrainei, unde s-a întîlnit în special cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, se precizează într-un comunicat al ministerului german al apărării în care nu se menţionează durata vizitei, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Ministrul german al apărării a inspectat un tanc antiaerian Gepard, echipament furnizat de ţara sa, în timpul primei sale vizite în Ucraina. Vorbind la portul de cereale din Odesa, unde va fi folosit echipamentul, Lambrecht a declarat că va ajuta la protejarea infrastructurii critice şi la apărarea împotriva atacurilor aeriene ruseşti.

Ea a spus că prima unitate din sistemul promis de apărare aeriană Iris-T SLM va fi livrată în următoarele zile. Germania intenţionează să furnizeze într-o primă etapă Ucrainei patru sisteme Iris-T SLM, finanţarea pentru alte trei sisteme fiind asigurată. Un sistem este format din patru vehicule - o staţie de control şi trei lansatoare de rachete - şi este conceput pentru a proteja un oraş de dimensiuni medii de atacuri aeriene.

Conducerea ucraineană cere guvernului german de cîteva săptămîni să autorizeze livrarea de tancuri de luptă moderne care ar putea face diferenţa în lupta împotriva trupelor ruse. Nicio ţară NATO nu a furnizat pînă acum Kievului tancuri de luptă occidentale. Cancelarul german Olaf Scholz afirmă că nu vrea să fie singurul care să livreze astfel de arme şi doreşte să adopte decizii doar în consultare cu aliaţii săi occidentali.

Referitor la această solicitare, Lambrecht a reiterat la Odesa că Germania va continua să se coordoneze cu partenerii săi asupra unor astfel de decizii majore.

Guvernul german a livrat pînă acum Ucrainei arme în valoare de 734 de milioane de euro.

Christine Lambrecht a fost nevoită să se adăpostească într-un buncăr timp de 45 de minute din cauza unei alarme de raid aerian.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?