X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ucraina continuă ofensiva în regiunea Zaporojie

2 sep. 2023,, 16:00   Externe
3044 2

Forțele Armate ale Ucrainei continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcția Orehov în sudul Ucrainei și ajung în prima linie de apărare a trupelor rusești. Acest lucru este menționat în raportul Serviciului britanic de informații.

Serviciul de informații a menționat că trupele rusești, formate în principal din unități ale Armatei a 58 combinate a Rusiei, încearcă să oprească contraofensiva ucraineană, menținîndu-și propria ofensivă în direcția Nord în jurul Kupeansk.

"Probabil, trupele ruse încearcă să distragă atenția Ucrainei de la contraofensiva sa, forțînd-o astfel să-și împartă forțele între Orehov și Kupeansk. Avînd în vedere că Rusia a obținut rezultate modeste lîngă Kupeansk de la începutul contraofensivei ucrainene din iunie, cel mai probabil ea încearcă să extragă beneficii din acest lucru și să transfere în continuare resurse pe axă. Cu toate acestea, Rusia riscă să-și împartă forțele încercînd să prevină o înaintare a Ucrainei", se arată în raport.

Anterior, șeful Centrului de informații al Forțelor de apărare a Estoniei, Margot Grosberg, a declarat că FAU se mișcă încet, dar acționează logic și metodic, punînd presiune asupra pozițiilor rusești din sud și forțînd comandamentul rus să ia măsuri riscante, expunînd alte sectoare ale frontului.

7
3
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?