X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Ucraina cere introducerea unei misiuni speciale a ONU în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl

30 mar. 2022,, 10:45   Externe
2922 0

Ucraina cere introducerea unei misiuni speciale a ONU în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl. Kievul oficial se teme că depozitul de muniții creat de Rusia în timpul detonării poate duce la o nouă catastrofă nucleară.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina, cu referire la un briefing al viceprim-ministrului, Ministrului Reintegrării, Irina Vereshchuk.

"Ieri, Statul Major General a avertizat cu privire la amenințarea cu auto-detonarea muniției, un depozit imens pe care Rusia l-a organizat în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl. "Cerem Consiliului de securitate al ONU să ia imediat măsuri pentru demilitarizarea zonei de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl și să introducă acolo o misiune specială a ONU pentru a preveni riscul repetării dezastrului nuclear de la Cernobîl", a spus ea.

Potrivit Reuters, armata rusă din "Pădurea Roșie" de la Cernobîl a ridicat un nor de praf radioactiv. Potrivit lucrătorilor de la Centrală, convoaiele rusești fără echipament de protecție au trecut prin pădurea radioactivă, praful inhalat ar putea provoca militarilor o iradiere internă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?