X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ucraina a semnalat pagube la instalațiile energetice din patru regiuni

15 apr. 05:00   Externe
2554 0

Ministerul ucrainean al Energiei a raportat că infrastructura energetică a fost avariată în urma unor explozii în regiunea Harkov.

De asemenea, au fost avariate instalații energetice în regiunile Dnepropetrovsk, Cernigov și Odesa.

Canalul Telegram al Ministerului ucrainean al Energiei raportează că echipamentele de la instalația de infrastructură energetică din regiunea Harkov au fost dezenergizate din cauza exploziilor. În plus, potrivit ministerului, a fost suspendată alimentarea cu gaz a 340 de gospodării din regiunea Harkov, iar liniile electrice din regiunile Dnepropetrovsk și Cernigov au fost avariate.

În plus, Ministerul ucrainean al Energiei a anunțat un incendiu la substațiile de înaltă tensiune din regiunea Odesa. Ca urmare, patru localități au fost deconectate de la energie electrică. Incendiul a fost ulterior stins.

Ministerul rus al Apărării a raportat ultima dată lovituri asupra instalațiilor de infrastructură energetică ucrainene la 11 aprilie.


Șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleh Sinegubov, a declarat că au fost efectuate cel puțin 10 lovituri asupra infrastructurii critice din regiune.

Primarul orașului Harkov, Ihor Terehov, a declarat că aproape întreaga infrastructură energetică din oraș, inclusiv cele private, a fost distrusă. Autoritățile estimează că va fi nevoie de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru reconstrucție.

7
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?