COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6439
Coronavirus stiri: 7310

Ucraina a admis întîlnirea lui Zelensky cu Biden în Europa

20 mai. 10:14   În lume
1049 0

Șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Zhovkva, a admis posibilitatea unei întrevederi între Vladimir Zelensky și liderul american Joe Biden în Europa în iunie.

"Programul președintelui Biden, dacă e să vorbim despre turneul său, care este planificat în iunie, încă nu este stabilit", a explicat Zhovkva. "Dacă o astfel de posibilitate [a unei întîlniri] va apărea în programele președinților, atunci, desigur, o astfel de întîlnire va avea loc".

Biden va pleca în prima sa călătorie în străinătate în calitate de președinte al Statelor Unite în perioada 11-13 iunie. El va participa la summitul G7 din Marea Britanie, la summitul NATO și la summitul SUA-UE de la Bruxelles.

La începutul lunii aprilie, Zelensky și Biden au avut o discuție telefonică pe fundalul unei noi escaladări în Donbass. Președintele american a promis că nu va lăsa Ucraina fără sprijin. Ulterior, Kyivul a anunțat că au început pregătirile pentru întîlnirea celor doi lideri. Pe 6 mai, Zelensky l-a invitat pe Biden să participe la summit-ul Platforma Crimeea.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽