Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Turcia și Ungaria oferă NATO un plan B în privința Ucrainei

29 noi. 2023,, 16:15   Externe
4203 0

În cadrul unei reuniuni de două zile a miniștrilor de Externe ai NATO la Bruxelles, șeful diplomației ungare, Peter Szijjártó, a declarat că Turcia a susținut propunerea Ungariei ca strategia occidentală privind conflictul din Ucraina să fie revizuită. Cu toate acestea, potrivit lui Szijjártó, alte țări NATO nu au fost de acord cu această poziție.

Szijjártó a precizat că, împreună cu omologul său turc Hakan Fidan, a propus schimbarea abordării privind situația din Ucraina, care a fost elaborată de NATO, UE și țările occidentale. "Acest plan prevedea ca Ucraina să cîștige din punct de vedere militar, Rusia să fie învinsă, iar acest lucru ar avea consecințe politice pentru Rusia. Cred că astăzi toată lumea poate vedea, cel mult să nu recunoască faptul că acest plan a eșuat", a spus Szijjártó.

Ministrul a subliniat necesitatea de a discuta un plan alternativ, avînd în vedere ineficiența strategiei actuale. El a adăugat că doar ministrul turc de Externe l-a susținut pe această temă și că amîndoi au fost în favoarea unei soluții diplomatice la conflict. Ceilalți participanți la reuniune, a spus el, nu erau pregătiți pentru o astfel de turnură a evenimentelor.

Szijjártó și-a exprimat dezamăgirea față de atitudinea altor țări, spunînd că în rîndul acestora continuă să prevaleze o "atitudine belicoasă" și că nimeni nu încearcă să regîndească strategia, în ciuda evidentului său eșec din ultimul an și jumătate.

31
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?