X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Turcia, lovită de rachete: s-au înregistrat morți

21 noi. 2022,, 15:45   Externe
3382 0

Organizația armată kurdă YPG a lansat atacuri cu rachete în sudul Turciei.

În urma bombardamentelor, trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite, transmite RBC-Ucraina cu referire la Anadolu.

Bombardarea regiunii de graniță Karkamysh din provincia Gaziantep a fost efectuată din nordul Siriei.

Potrivit autorităților turce, milițiile kurde au tras 5 rachete în regiunea Karkamysh.

Potrivit unor relatări, explozii au avut loc pe teritoriul clădirii unuia dintre licee. În plus, lovituri au fost înregistrate în două clădiri rezidențiale.
Un alt obuz a lovit un camion.


Pe fondul atacului cu rachete, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Ankara are în vedere o operațiune terestră în Siria și Irak după partea aeriană.

Reamintim că, ieri, Ministerul turc al Apărării Naționale a anunțat o operațiune aeriană în nordul Siriei și nordul Irakului și lovituri aeriene asupra bazelor organizației armate kurde YPG.

După cum se țtie, Turcia a lansat Operațiunea Claw-Sword după explozia din 13 noiembrie de pe bulevardul aglomerat Istiklal din Istanbul, care a ucis 6 persoane și a rănit 81 de persoane.

Ankara a dat vina pe milițiile kurde pentru atac. Cu toate acestea, niciun grup nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atentatul cu bombă de duminica trecută de la Istanbul, iar PKK și SDF (Forțele Democratice Siriene conduse de kurzi) neagă implicarea.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?