X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Trump nu beneficiază de imunitatea prezidențială

7 feb. 10:45   Externe
2399 0

O instanță federală a hotărît marți că Donald Trump nu beneficiază de imunitate în fața acuzațiilor că ar fi complotat pentru răsturnarea înfrîngerii sale electorale din 2020, aducînd fostul președinte american mai aproape de un proces penal fără precedent.

Trei judecători de la Curtea de Apel a SUA din Districtul Columbia au respins afirmația lui Trump că nu poate fi acuzat pentru că presupusele fapte se referă la responsabilitățile sale oficiale în calitate de președinte.

”Pentru scopul acestui caz penal, fostul președinte Trump a devenit cetățeanul Trump, cu toate apărările oricărui alt inculpat penal.

Orice imunitate executivă care l-ar fi protejat în timp ce a fost președinte nu îl mai protejează împotriva acestei urmăriri penale”, a scris comisia, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Decizia, pe care Trump este aproape sigur că o va contesta, respinge încercarea sa de a evita un proces pentru acuzații că ar fi subminat democrația americană, chiar în timp ce își consolidează poziția ca favorit pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican.


Cazul va rămîne suspendat pînă cel puțin pe 12 februarie pentru a-i oferi lui Trump timp să facă apel la Curtea Supremă a SUA.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?