Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4056

Trump îl devansează pe Biden în statele cheie

14 mai. 10:45   Externe
2227 0

În cinci din cele șase state-cheie care vor determina rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie, potrivit sondajelor, fostul președinte Donald Trump îl devansează pe actualul șef al statului, Joe Biden. Acest lucru îl demonstrează sondajele, relatează The New York Times.

Potrivit acestor sondaje, tinerii americani și alegătorii afro-americani își exprimă nemulțumirea față de Biden, relatează Noi.md cu referire la haqqin.

Un sondaj realizat de The New York Times, Siena College și The Philadelphia Inquirer a constatat faptul că Trump se bucură de mai mult sprijin din partea alegătorilor înregistrați decît Biden în următoarele state: Michigan (49% și, respectiv, 42%), Arizona (49% și 42%), Nevada (50% și 38%), Georgia (49% și 39%) și Pennsylvania (47% și 44%). Doar în Wisconsin raportul de forțe este în favoarea lui Biden (47% și 45%).

Este vorba despre state în care, de obicei, niciunul dintre cele două partide politice americane principale nu are un avantaj clar. Iar la alegerile din 2020, actualul șef al Casei Albe a cîștigat în toate aceste state.

Candidații au același număr de voturi în rîndul persoanelor cu vîrste cuprinse între 18 și 29 de ani și al alegătorilor hispanici. Totuși, aceștia sînt alegători tradiționali ai Partidului Democrat. Aceștia i-au acordat lui Biden peste 60% din voturi în 2020.


În plus, Trump obține mai mult de 20% din voturile afro-americanilor. Acesta este cel mai ridicat nivel de susținere pentru un candidat republican în rîndul acestei părți a populației americane din momentul adoptării Legii drepturilor civile din 1964.

Potrivit sondajului, alegătorii americani sînt nemulțumiți de poziția SUA în războiul din Orientul Mijlociu și, de asemenea, se îndoiesc că Biden este capabil să îmbunătățească viața cetățenilor.

10
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?