Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Trump, exclus din buletinele de vot în Illinois

29 feb. 10:45   Externe
1845 0

O judecătoare din Illinois a decis că Donald Trump nu este eligibil, din cauza acţiunilor sale din asaltul asupra Capitoliului, şi a ordonat eliminarea buletinelor de vot pe numele său, în alegerile primare republicane din statul Illinois.

Judecătoarea democrată, Tracie Porter, din Illinois, a declarat miercuri că fostul preşedinte Donald Trump trebuie să fie eliminat de pe buletinul de vot în cadrul alegerilor primare republicane din Illinois, care vor avea loc pe 19 martie sau să fie suprimate voturile exprimate în favoarea sa.

„Astăzi, o judecătoare democrată din Illinois a respins sumar comisia electorală a statului şi a contrazis decizii anterioare ale altor zeci de instanţe federale şi ale altor state”, a criticat hotărîrea purtătorul de cuvînt al campaniei lui Donald Trump, Steven Cheung, precizînd că a făcut apel la această decizie, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Dintre cele aproximativ treizeci de state în care au fost depuse recursuri pentru ineligibilitate împotriva lui Donald Trump, două au avut succes, în Colorado şi Maine. Cu toate acestea, mai multe state aşteaptă ca şi Curtea Supremă să se pronunţe definitiv.

8
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?