Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trei vulcani subacvatici, descoperiţi în apropiere de Sicilia

10 aug. 2023,, 23:30   Externe
2151 0

Trei noi vulcani subacvatici au fost descoperiţi în apropiere de coasta Siciliei, ceea ce ridică la aproximativ cincisprezece numărul total al vulcanilor cunoscuţi în Canalul Siciliei, braţul de mare care separă insula de Africa de Nord.

„Am descoperit şase vulcani în 2019, la care se adaugă cei trei din această descoperire recentă, dar există deja alţi cinci sau şase vulcani inventariaţi, ceea ce face un total de aproximativ cincisprezece vulcani subacvatici”, a declarat Emanuele Lodolo, expert în geofizică la Institutul Naţional de Oceanografie şi Geofizică Experimentală (OGS).

Cei trei vulcani descoperiţi „sînt situaţi la adîncimi cuprinse între 100 şi 400 de metri, iar cel mai apropiat se află la aproximativ 7 km de coasta” din sud-vestul Siciliei, a explicat Emanuele Lodolo, transmite Noi.md cu referire la news.ro.

Cu toate acestea, este imposibil de spus, dacă aceşti vulcani submarini reprezintă un pericol pentru populaţie: „Este ca în cazul cutremurelor, nu sîntem în măsură să facem previziuni. Nu putem spune că nu va avea loc o erupţie. Important este să le monitorizăm în mod constant”.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?