Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Trei companii participă la un concurs pentru dezvoltarea unui "rover lunar"

4 apr. 22:30   Externe
1945 0

Trei companii americane concurează pentru dezvoltarea unui vehicul pentru misiunea lunară cu echipaj uman Artemis 5, programată pentru sfîrșitul acestui deceniu.

După cum a anunțat agenția spațială americană NASA pe 3 aprilie, au primit comanda pentru a dezvolta un așa-numit "rover lunar" (LTV) companiile Intuitive Machines din Texas, Lunar Outpost din Colorado și Venturi Astrolab din California, informează dw.com.

Una dintre cele trei companii va trebui să efectueze o lansare de probă a vehiculului său pe suprafața Lunii înainte ca echipajul misiunii să aterizeze acolo, se arată în raport. Care companie va obține contractul pentru construirea roverului lunar se va decide după etapa de dezvoltare care va dura un an.

Roverul lunar va avea un "braț" robotizat și va putea transporta echipamente științifice. Doi astronauți vor putea folosi vehiculul pentru a colecta mostre. În plus, roverul trebuie să poată funcționa în regim autonom.

Misiunea lunară Artemis 5 este planificată pentru anul 2030. Se preconizează că aceasta va fi precedată de misiunea Artemis 3, care în 2026 va duce din nou oameni pe Lună.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?