X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Taximetriștii din Grecia se revoltă: sînt nemulțumite și alte sindicate

28 feb. 12:45   Externe
2230 0

Taximetriștii din Atena, la decizia sindicatului lor SATA, au anunțat o grevă de două zile. Despre acest lucru a relatat canalul grecesc de televiziune ERT-news pe 27 februarie.

Potrivit jurnaliștilor, greva a început pe 27 februarie și va dura pe parcursul întregii zile de 28 februarie. SATA cere guvernului să mențină cotele TVA pentru serviciile de taxi la 13%, să anuleze decizia sa potrivit căreia din 2026 va permite înregistrarea în calitate de taxi doar a mijloacelor de transport cu emisii zero, precum și să permită deplasarea liberă a taxiurilor cu pasageri pe benzile dedicate autobuzelor și troleibuzelor, relatează iz.ru.

O altă cerință a sindicatului este interzicerea a ceea ce ei consideră a fi aplicații ilegale, prin care cetățenii își folosesc mașinile personale drept taxiuri, evitînd astfel plata taxelor și ducînd veniturile acumulate în străinătate, în timp ce șoferii de taxi legali sînt supuși unei "poveri fiscale grele".

În afară de taximetriști, în Grecia vor intra în grevă și sindicatele din alte sectoare, cum ar fi lucrătorii feroviari, controlorii de trafic aerian și angajații din sectorul public.

4
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?