X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Țările NATO vor efectua exerciții anti-nucleare

15 oct. 2022,, 11:15   Externe
2065 0

Exercițiul Steadfast Noon planificat al NATO va avea loc în Europa în perioada 17-30 octombrie, se anunță în declarația Alianței Nord-Atlantice.

„Forțele Aeriene NATO vor desfășura exerciții anti-nucleare care implică zeci de avioane peste nord-vestul Europei începînd de luni, 17 octombrie 2022”, a comunicat reperezentantul NATO.

Nu vor fi folosite arme de luptă

NATO a declarat într-o declarație că armele militare nu vor fi folosite în exercițiile planificate. Manevrele vor începe pe 17 octombrie și vor dura pînă pe 30 octombrie, la acestea vor lua parte 14 țări și pînă la 60 de avioane militare.

Zboruri de instruire vor fi efectuate de asupra Belgiei, Mării Nordului și Marii Britanii.


Exercițiile nu au legătură cu evenimentele politice curente

Declarația Alianței subliniază că exercițiile Steadfast Noon nu au legătură cu evenimentele mondiale actuale.

NATO: „Exercițiile, care vor avea loc pînă pe 30 octombrie, sînt planificate, regulare și nu au legătură cu niciun eveniment mondial actual”.

Reacția Ministerului de Externe al Rusiei

Ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov a declarat că Moscova monitorizează îndeaproape exercițiile NATO din apropierea granițelor ruse.

Potrivit diplomatului, exercițiile Steadfast Noon presupun elaborarea componentei nucleare, inclusiv cu încălcarea cerințelor Tratatului de neproliferare a armelor nucleare .

Diplomatul a adăugat că exercițiile NATO nu sînt o urgență, ele au loc în mod regulat. Potrivit acestuia, importanța lor nu poate fi subestimată.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?