Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Sute de tone de cereale ucrainene au fost distruse de fermierii polonezi

26 feb. 15:31   Externe
2137 1

Aproximativ 160 de tone de cereale ucrainene au fost distruse într-o gară poloneză, pe fondul protestelor ample ale fermierilor.

Duminică, un înalt oficial ucrainean a numit acțiunea un act de „vandalism şi iresponsabilitate”, transmite Reuters, citat de news.ro.

Fermierii polonezi care protestează în această lună împotriva a ceea ce spun că este o concurenţă neloială din partea Ucrainei şi reglementările de mediu ale Uniunii Europene au blocat trecerea frontierei cu Ucraina şi autostrăzile şi au vărsat produse ucrainene din vagoane de tren.

„Aceste imagini arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Grîul era în tranzit către portul Gdansk şi apoi către alte ţări. Al patrulea caz de vandalism la gările poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate”, a postat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe X, cu fotografii cu movile de cereale vărsate din vagoane de tren.

Incidentele anterioare de vărsare de cereale din trenuri au avut loc la graniţa cu Ucraina.


„Ştim că protestele care iau forma unor deversări de cereale nu sînt bune”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, Czeslaw Siekierski, într-o conferinţă de presă.

Dar el a adăugat că crede că uneori reacţia la astfel de incidente din partea ucraineană a mers prea departe.

Lidia Kowalska, un purtător de cuvînt al poliţiei din oraşul Bydgoszcz, din nordul Poloniei, a declarat că incidentul a avut loc în satul din apropiere Kotomierz şi că produsul vărsat a fost porumb.

„Detaliile şi circumstanţele sînt investigate. La 09.30 am primit un raport despre cereale care s-au vărsat, s-a dovedit că era de la opt vagoane”, a declarat ea pentru Reuters.

21
2
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?