X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Summitul G20 s-a deschis cu primirea Uniunii Africane ca membru permanent

10 sep. 2023,, 06:30   Externe
2317 0

Liderii celor mai puternice 20 de economii din lume şi-au început sîmbătă, la New Delhi, summitul lor anual prin acordarea statutului de membru permanent Uniunii Africane, într-un efort de a face G20 mai reprezentativ.

Pentru summitul de două zile din capitala Indiei, New Delhi, preşedintele american Joe Biden şi alţi lideri ai Grupului celor 20 au fost conduşi pe străzi pustii către un nou centru de reuniuni numit Bharat Mandapam. Are formă de scoică, a costat 300 de milioane de dolari şi a fost construit vizavi de un fort din piatră din secolul al XVI-lea.

Multe firme, magazine, birouri şi şcoli au fost închise în oraşul cu 20 de milioane de locuitori, iar traficul a fost restricţionat ca parte a măsurilor de securitate pentru a asigura buna desfăşurare a celei mai puternice reuniuni găzduite de această ţară, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Premierul Narendra Modi, care încearcă să consolideze credibilitatea Indiei ca mare putere, a anunţat că Uniunea Africană va deveni membră a G20, la fel ca Uniunea Europeană. În discursul său de deschidere a summitului, Modi a invitat Uniunea Africană, reprezentată de preşedintele Azali Assoumani, să ia loc la masa liderilor G20 în calitate de membru permanent.

4
2
3
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?