Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

SUA: Serbia trebuie să impună sancțiuni împotriva Rusiei

13 ian. 13:45   Război în Ucraina
1785 0

Autoritățile sîrbe trebuie să decidă cu privire la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei pentru a continua dezvoltarea țării.

O opinie în acest sens a fost exprimată de consilierul Departamentului de Stat, Derek Cholle, în timpul vizitei sale în Serbia.

„Respectăm punctele de vedere ale liderilor de la Belgrad, dar din motive practice, credem că Serbia trebuie să-și îndeplinească obligațiile și, atîta timp cît va sta departe de sancțiuni, nu se va putea dezvolta. Vorbim deschis despre asta. În perioada trecută, Serbia a făcut cîțiva pași semnificativi, cum ar fi votul împotriva Rusiei la ONU, și sîntem gata să lucrăm cu prietenii noștri din Belgrad pentru a-i convinge să sprijine și mai mult Ucraina, care are nevoie de un sprijin mai substanțial, și să pedepsească Rusia”, a spus Tanyug pe Cholle, scrie tass.ru.

Președintele sîrb Aleksandar Vucic a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei sînt o „sabie cu două tăișuri”. El a subliniat că se așteaptă „la o presiune sporită asupra Serbiei în chestiunile din Kosovo și Metohija și la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei”. Liderul sîrb a precizat că va trebui să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse „sub amenințarea a ceva mult mai mult decît presiune”.

După începerea războiului din Ucraina, Vučić, într-un discurs adresat națiunii în urma unei ședințe a Consiliului de Securitate, a spus că Serbia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Federației Ruse.


Preşedintele Serbiei a declarat că republica opreşte temporar exerciţiile armatei şi poliţiei cu toţi partenerii străini. El a menționat că Serbia consideră Rusia și Ucraina state fraterne, regretă ceea ce se întîmplă în estul Europei și este pregătită să ofere asistență umanitară Kievului.

2
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий