Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

SUA: Procurorul se opune cererii lui Trump privind televizarea procesului

14 noi. 2023,, 20:30   Externe
1811 0

Procurorul special care investighează cazul împotriva lui Donald Trump pentru presupusele sale încercări ilegale de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020, Jack Smith, a cerut luni judecătoarei să se opună procesului televizat.

În octombrie, mai multe instituţii media au solicitat permisiunea de a difuza dezbaterile din acest proces penal programat pentru 4 martie 2024 la Washington, invocînd natura fără precedent a evenimentului, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Judecătoarea Tanya Chutkan le-a cerut ambelor părţi să se pronunţe asupra cererii de excepţie de la regulile proceselor federale.

Echipa de apărare a lui Donald Trump a declarat săptămîna trecută că susţine cererea, denunţînd încă o dată persecuţia judiciară a unui "oponent politic" de către administraţia preşedintelui democrat Joe Biden.

„Procuratura vrea să continue această parodie în întuneric. Preşedintele Trump cere lumină", au scris avocaţii săi.


Candidatul principal la alegerile primare republicane a declarat sîmbătă, la un miting electoral, că "vrea camere de luat vederi în fiecare centimetru al acestui tribunal", astfel încît să poată exploda ceea ce el denunţă ca instrumentalizarea justiţiei pentru a fi eliminat din cursa pentru Casa Albă în 2024.

Procurorul l-a acuzat pe fostul preşedinte că "cere un tratament special", argumentînd în răspunsul său că interdicţia de lungă durată privind televizarea procedurilor vizează în mod specific asigurarea unor procese federale "corecte şi ordonate", invocînd în special "riscurile de intimidare a martorilor".

„Mai degrabă, el vrea să creeze o atmosferă de carnaval de care speră să profite prin abaterea atenţiei de la acuzaţiile împotriva sa", a spus Smith, folosind o frază folosită de judecătoare la o audiere în urmă cu două luni.

Tanya Chutkan a avertizat la 11 august că nu va permite ca dezbaterile să aibă loc într-o "atmosferă de carnaval" mediatic.

Procurorul aminteşte, de asemenea, că Donald Trump "şi-a exprimat în mod constant dorinţa de a întîrzia acest proces sau chiar de a se asigura că nu va avea loc deloc".

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?