Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SUA confirmă că rebelii houthi din Yemen au doborît o dronă americană

9 noi. 2023,, 10:15   Externe
2020 0

Rebelii houthi au doborît o dronă americană în largul Yemenului, a declarat o sursă din cadrul Departamentului Apărării din SUA, confirmînd anunţul făcut anterior de această mişcare rebelă apropiată de Iran, relatează joi AFP.

"Un aparat militar american pilotat de la distanţă MQ-9 a fost doborît în largul Yemenului de către houthi", a declarat un înalt oficial al Pentagonului.

Rebelii houthi, apropiaţi de Iran, au anunţat miercuri că au doborît o dronă americană în largul Yemenului, care ar fi fost desfăşurată, potrivit lor, ca parte a sprijinului militar al SUA pentru Israel.

"Apărarea noastră aeriană a reuşit să doboare un aparat american MQ-9 care desfăşura activităţi ostile, de supraveghere şi de spionaj în spaţiul aerian în apele teritoriale yemenite, în cadrul sprijinului militar american pentru entitatea israeliană", au declarat rebelii houthi într-un comunicat.

Houthi fac parte din aşa-numită "axă a rezistenţei", un apelativ desemnînd forţele inamice Israelului. Ei au revendicat mai multe atacuri cu drone şi cu rachete împotriva Israelului, aflat în război cu gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fîşia Gaza.

Rebelii houthi, care luptă împotriva forţelor guvernamentale yemenite, au preluat controlul capitalei ţării Sanaa în 2014, aminteşte AFP.

Marina SUA a interceptat mai multe rachete lansate de houthi de la izbucnirea războiului în Gaza.

11
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?