Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

SUA ar putea scădea plafonul prețului la petrolul rusesc

21 dec. 2022,, 21:15   Război în Ucraina
1743 0

Statele Unite intenționează să discute cu partenerii și aliații cu privire la reducere suplimentară a plafonului prețului pentru petrolul rusesc.

Despre acest lucru a declarat ministrul adjunct al Finanțelor din SUA, Adewale Adeyemo, într-un interviu acordat Reuters, scrie lenta.ru .

El a menționat că veniturile Rusiei din vînzarea materiilor prime au început să scadă, dar ritmul producției de petrol a rămas același. De aceea, Adeyemo a recunoscut că țările care au sprijinit inițiativa de a introduce această plafonare vor discuta despre înăsprirea măsurilor. El a adăugat că Statele Unite vor continua să exercite presiuni economice asupra Rusiei.

Pe 5 decembrie, SUA au publicat o decizie privind plafonarea prețurilor la petrolul din Rusia. Acesta a fost stabilit la nivelul de 60 de dolari pentru un baril. În noiembrie, chiar înainte de impunerea restricțiilor, Rusia a crescut exporturile de materii prime, dar veniturile sale din vînzări au început să scadă. Companiile petroliere rusești au obținut 15,8 miliarde de dolari, adică cu 700 de milioane mai puțin decît în octombrie.

Mai tîrziu a devenit cunoscut faptul că exporturile de petrol din Rusia timp de două săptămîni și jumătate a lunii decembrie au scăzut cu mai mult de 10% față de luna trecută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий