X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

SUA a evaluat situația de pe linia frontului din Ucraina

22 feb. 14:15   Externe
2667 0

Trupele rusești nu au obținut niciun avantaj în războiul din Ucraina, pe fondul cuceririi orașului Avdeevka din regiunea Donețk și a problemelor legate de adoptarea de către Congresul american a unui nou ajutor pentru Ucraina.

"Nu credem cîtuși de puțin", a declarat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în timp ce vorbea cu reporterii la Washington. Cuvintele sale sînt citate de Ukrinform.

El a subliniat că trupele rusești au reușit să cucerească Avdeevka pentru că Ucraina "nu a reușit să își înarmeze corespunzător trupele". Motivul a fost, în principal, refuzul Congresului american de a continua să sprijine Ucraina.

"Dar vedem, de asemenea, că Ucraina are succese semnificative pe cîmpul de luptă, în special în Marea Neagră, unde au respins marina rusă, au deschis un nou coridor de transport maritim care le-a permis să exporte nu doar grîu și alte cereale, ci și produse industriale prin Marea Neagră. (...) Așa că noi credem că ei (partea ucraineană - n.r.) vor continua să facă progrese. Iar noi vom continua să îi sprijinim cît mai bine posibil. Avem nevoie de un partener în Congres care să ne ajute să facem acest lucru", a rezumat Miller.

1
4
1
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?